WIGILIA FIRMOWA 2017
Niebawem Święta Bożego Narodzenia z tej okazji przedstawiamy Państwu świąteczną ofertę z propozycją organizacji przyjęć, spotkań dla Państwa pracowników i współpracowników.
Spotkanie Wigilijne będzie dla Państwa chwilą wytchnienia i wzajemnej radości, grudniowa impreza to także swoista nagroda dla Pracowników za pracowity rok oraz wysiłek.
Na ten wyjątkowy dzień Nasz Szef Kuchni przygotował świąteczne menu złożone z tradycyjnych potraw Kuchni Polskiej jak i z odrobiną kunsztu i wyobraźni.
Ten świąteczny czas umilą Państwu dźwięki Kolęd.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z Naszej bogatej oferty.
Zupa:
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Danie główne
Roladki z soli faszerowane szpinakiem podane na ryżu w towarzystwie bukietu warzyw gotowanych
Deser:
Ciasto piernikowe
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 55 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Danie główne
Filet z ryby w panierce z ciasta naleśnikowego na tagliatelle ze szpinakiem
Deser:
Strudel jabłkowy
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 55 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie główne
Karp w dzwonkach z ziemniakami gotowanymi oraz zasmażaną kapustą z grzybami
Deser:
Wybór ciast świątecznych (pierniki, makowiec, sernik)
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 60 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Zupa rybna
Danie główne
Filet z indyka z sosem pomarańczowo – imbirowym z duszoną modrą kapustą z rodzynkami oraz kopytkami
Deser:
Ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 70 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Zupa krem z marchewki i imbiru
Danie główne
Wykwintne polędwiczki wieprzowe w sosie z kurkami podane z ziemniakami gratine oraz surówką z buraków
Deser:
Panna cotta z orzechami i karmelem
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 70 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Barszczyk czysty z pasztecikiem
Danie główne
Filet z karpia podany z gołąbkiem nadziewanym ryżem jaśminowym i grzybami oraz sałatką ziemniaczaną
Deser:
Lody cynamonowo – piernikowe własnego wyrobu
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 70 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Zupa grzybowa z makaronem łazanki
Danie główne
Filet z dorsza z migdałami podany z ziemniakami gotowanymi oraz surówką z czerwonej kapusty z rodzynkami
Deser:
Makówki i Kutia
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 75 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Zupa krem z kiszonej kapusty ze smażonym grochem i kminkiem
Danie główne
Polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie pomidorowo – selerowym podana z ziemniakami puree oraz grillowanym selerem naciowym
Deser:
Wiśnie skąpane w miodzie i czerwonym winie
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 80 ZŁ/OSOBĘ
Zupa:
Zupa krem z grzybów leśnych z poduszkami z ciasta francuskiego
Danie główne
Łosoś pieczony z bakaliami podany z plackami ziemniaczanymi oraz warzywami ratatouille
Deser:
Jabłko w cieście filo z bakaliami
Napoje:
Kawa/herbata
Woda mineralna niegazowana
Kompot z suszu
CENA: 85 ZŁ/OSOBĘ
PRZYKŁADOWE MENU WIGILIJNE
jedna do wyboru z poniższych propozycji
– Tatar ze śledzia podany z jabłkiem i cebulką
– Tradycyjny domowy pasztet podany z ciepłym pieczywem
– Carpaccio z piersi kaczki z konfiturą jabłkową
– Marynowany śledzik 3smaki
– Różyczki z łososia wędzonego z musem chrzanowym
– Terrina rybna
– Tradycyjny wigilijny kulebiak
– Schab z brzoskwinią na musie chrzanowym
– Trio pierogowe
– Piramidka z buraka z kozim serem
– Carpaccio z buraka
– Marynowany śledź przekładany czerwoną cebulką
– Marynowany śledzik w sosie z migdałami
– Karp w galarecie
– Tatar z łososia na liściach cykorii
– Pasztet z dziczyzny z żurawiną
– Sałatka jarzynowa obtoczona płatem śledzia
– Pierogi z kaczki z musem selerowym
jedna do wyboru z poniższych propozycji
– Wigilijny barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi grzybami
– Wigilijny barszcz czerwony z pasztecikiem z nadzieniem grzybowym
– Zupa grzybowa z makaronem łazanki
– Krem z grzybów leśnych pod dachem z ciasta francuskiego
– Zupa rybna z warzywami
– Krem z pora z grzankami
– Krem z grzybów leśnych z pietruszką i grzankami
– Bulion z pulpecikami rybnymi
– Szlachetna zupa z dziczyzny
– Krem z buraka z kwaśną śmietaną
– Krem z marchwii i imbiru
– Krem z kiszonej kapusty ze smażonym grochem i kminkiem
3 rodzaje do wyboru z poniższych propozycji/2,5 porcji/osoba
– Filet z karpia w panierce z ciasta naleśnikowego
– Karp po kasztelańsku
– Pstrąg w migdałach
– Grillowany łosoś
– Filet z soli w sosie cytrynowym
– Filet z dorsza saute
– Polędwica z dorsza atlantyckiego
– Filet z sandacza
– Dzwonki z karpia
– Pierś z kaczki w jabłkach marynowana
– Pieczone udko z kaczki
– Karczek pieczony w ziołach
– Pieczeń cielęca
– Filet z piersi indyka w sosie z brzoskwiniami
– Indyk po królewsku faszerowany wątróbką i bakaliami
– Pieczeń staropolska
– Schab ze śliwką
– Pierś z kurczaka z wędzoną nutą
– Pieczeń z dzika w sosie śliwkowym
– Wykwintne polędwiczki wieprzowe
2 rodzaje do wyboru z poniższych propozycji
– Ziemniaki z wody koperkiem sypane
– Ziemniaki puree
– Ziemniaki zasmażane ziołami pachnące
– Kluski z makiem
– Ryż kolorowy
– Kasza gryczana z grzybami
– Pęczak maślany
– Kluseczki masełkiem muśnięte
– Gołąbek nadziewany ryżem jaśminowym i grzybami
– Zapiekanka cebulowa
– Placki ziemniaczane
– Ziemniaki Gratine
– Kopytka
2 rodzaje do wyboru z poniższych propozycji
– Surówka z białej kapusty
– Surówka z marchewki i pomarańczy
– Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cynamonu
– Surówka z selera i rodzynek
– Surówka z buraków
– Buraczki zasmażane
– Ćwikła
– Kapusta zasmażana z pieczarkami
– Kapusta zasmażana z grochem
– Bukiet warzyw gotowanych
– Mix sałat zielonych vinegretem skropione
– Warzywa Ratatouille
– Czerwona kapusta z rodzynkami
– Karmelizowane warzywa
jeden rodzaj do wyboru z poniższych propozycji
– Lody cynamonowo – piernikowe
– Makówki i Kutia
– Szarlotka na ciepło podana z lodami czekoladowymi
– Ciasto piernikowe z lodami cynamonowymi
– Sernik wiedeński z polewą czekoladową
– Strudel makowy
– Pierniczki z lukrem
– Patery owoców sezonowych
– Nugat z bakaliami na sosie czekoladowym
– Lody makowe na piasku z piernika
– Ciasto orzechowe z lodami cynamonowymi
– Ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce
– Tarta jabłkowa z beża i sosem karmelowym
– Gorące owoce leśne z lodami waniliowymi
– Panna cotta z orzechami i karmelem
– Tarta migdałowo – gruszkowa z lodami
– Jabłko w cieście filo z bakaliami
W cenie również:
Od 90,00/osobę
Ostateczna wartość menu jest po wybraniu poszczególnych pozycji z podanych