Menu Wigilijne

rezerwacja

rezerwacja

Menu Wigilijne

WIGILIA FIRMOWA 2017

Niebawem Święta Bożego Narodzenia z tej okazji przedstawiamy Państwu świąteczną ofertę z propozycją organizacji przyjęć, spotkań dla Państwa pracowników i współpracowników.

Spotkanie Wigilijne będzie dla Państwa chwilą wytchnienia i wzajemnej radości, grudniowa impreza to także swoista nagroda dla Pracowników za pracowity rok oraz wysiłek.

Na ten wyjątkowy dzień Nasz Szef Kuchni przygotował świąteczne menu złożone z tradycyjnych potraw Kuchni Polskiej jak i z odrobiną kunsztu i wyobraźni.

Ten świąteczny czas umilą Państwu dźwięki Kolęd.

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z Naszej bogatej oferty.

Propozycje menu jednoporcjowego

PROPOZYCJA I

Zupa:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami                                            

Danie główne

Roladki z soli faszerowane szpinakiem podane na ryżu w towarzystwie bukietu warzyw gotowanych     

Deser:

Ciasto piernikowe

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 55 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA II

Zupa:

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Danie główne

Filet z ryby w panierce z ciasta naleśnikowego na tagliatelle ze szpinakiem

Deser:

Strudel jabłkowy

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 55 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA III

Zupa:

Barszczyk czerwony z uszkami

Danie główne

Karp w dzwonkach z ziemniakami gotowanymi oraz zasmażaną kapustą z grzybami

Deser:

Wybór ciast świątecznych (pierniki, makowiec, sernik)

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 60 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA IV

Zupa:

Zupa rybna        

Danie główne

Filet z indyka z sosem pomarańczowo – imbirowym z duszoną modrą kapustą z rodzynkami oraz kopytkami

Deser:

Ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 70 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA V

Zupa:

Zupa krem z marchewki i imbiru         

Danie główne

Wykwintne polędwiczki wieprzowe w sosie z kurkami podane z ziemniakami gratine oraz surówką z buraków

Deser:

Panna cotta z orzechami i karmelem

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 70 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA VI

Zupa:

Barszczyk czysty z pasztecikiem

Danie główne

Filet z karpia podany z gołąbkiem nadziewanym ryżem jaśminowym i grzybami oraz sałatką ziemniaczaną

Deser:

Lody cynamonowo – piernikowe własnego wyrobu

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 70 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA VII

Zupa:

Zupa grzybowa z makaronem łazanki

Danie główne

Filet z dorsza z migdałami podany z ziemniakami gotowanymi oraz surówką z czerwonej kapusty z rodzynkami

Deser:

Makówki i Kutia

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 75 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA VIII

Zupa:

Zupa krem z kiszonej kapusty ze smażonym grochem i kminkiem

Danie główne

Polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie pomidorowo – selerowym podana z ziemniakami puree oraz grillowanym selerem naciowym

Deser:

Wiśnie skąpane w miodzie i czerwonym winie

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 80 ZŁ/OSOBĘ

PROPOZYCJA IX

Zupa:

Zupa krem z grzybów leśnych z poduszkami z ciasta francuskiego

Danie główne

Łosoś pieczony z bakaliami podany z plackami ziemniaczanymi oraz warzywami ratatouille

Deser:

Jabłko w cieście filo z bakaliami

Napoje:

Kawa/herbata

Woda mineralna niegazowana

Kompot z suszu

CENA: 85 ZŁ/OSOBĘ

Propozycje menu wieloporcjowego

PRZYKŁADOWE MENU WIGILIJNE

PRZYSTAWKI

jedna do wyboru z poniższych propozycji

– Tatar ze śledzia podany z jabłkiem i cebulką

– Tradycyjny domowy pasztet podany z ciepłym pieczywem

– Carpaccio z piersi kaczki z konfiturą jabłkową

– Marynowany śledzik 3smaki

– Różyczki z łososia wędzonego z musem chrzanowym

– Terrina rybna

– Tradycyjny wigilijny kulebiak

– Schab z brzoskwinią na musie chrzanowym

– Trio pierogowe

– Piramidka z buraka z kozim serem

– Carpaccio z buraka

– Marynowany śledź przekładany czerwoną cebulką

– Marynowany śledzik w sosie z migdałami

– Karp w galarecie

– Tatar z łososia na liściach cykorii

– Pasztet z dziczyzny z żurawiną

– Sałatka jarzynowa obtoczona płatem śledzia

– Pierogi z kaczki z musem selerowym

ZUPY

jedna do wyboru z poniższych propozycji

– Wigilijny barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi grzybami

– Wigilijny barszcz czerwony z pasztecikiem z nadzieniem grzybowym

– Zupa grzybowa z makaronem łazanki

– Krem z grzybów leśnych pod dachem z ciasta francuskiego

– Zupa rybna z warzywami

– Krem z pora z grzankami

– Krem z grzybów leśnych z pietruszką i grzankami

– Bulion z pulpecikami rybnymi

– Szlachetna zupa z dziczyzny

– Krem z buraka z kwaśną śmietaną

– Krem z marchwii i imbiru

– Krem z kiszonej kapusty ze smażonym grochem i kminkiem

DANIA GŁÓWNE

3 rodzaje do wyboru z poniższych propozycji/2,5 porcji/osoba

– Filet z karpia w panierce z ciasta naleśnikowego

– Karp po kasztelańsku

– Pstrąg w migdałach

– Grillowany łosoś

– Filet z soli w sosie cytrynowym

– Filet z dorsza saute

– Polędwica z dorsza atlantyckiego

– Filet z sandacza

– Dzwonki z karpia

– Pierś z kaczki w jabłkach marynowana

– Pieczone udko z kaczki

– Karczek pieczony w ziołach

– Pieczeń cielęca

– Filet z piersi indyka w sosie z brzoskwiniami

– Indyk po królewsku faszerowany wątróbką i bakaliami

– Pieczeń staropolska

– Schab ze śliwką

– Pierś z kurczaka z wędzoną nutą

– Pieczeń z dzika w sosie śliwkowym

– Wykwintne polędwiczki wieprzowe

DODATKI SKROBIOWE

2 rodzaje do wyboru z poniższych propozycji

– Ziemniaki z wody koperkiem sypane

– Ziemniaki puree

– Ziemniaki zasmażane ziołami pachnące

– Kluski z makiem

– Ryż kolorowy

– Kasza gryczana z grzybami

– Pęczak maślany

– Kluseczki masełkiem muśnięte

– Gołąbek nadziewany ryżem jaśminowym i grzybami

– Zapiekanka cebulowa

– Placki ziemniaczane

– Ziemniaki Gratine

– Kopytka

DODATKI WARZYWNE

2 rodzaje do wyboru z poniższych propozycji

– Surówka z białej kapusty

– Surówka z marchewki i pomarańczy

– Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cynamonu

– Surówka z selera i rodzynek

– Surówka z buraków

– Buraczki zasmażane

– Ćwikła

– Kapusta zasmażana z pieczarkami

– Kapusta zasmażana z grochem

– Bukiet warzyw gotowanych

– Mix sałat zielonych vinegretem skropione

– Warzywa Ratatouille

– Czerwona kapusta z rodzynkami

– Karmelizowane warzywa

DESER

jeden rodzaj do wyboru z poniższych propozycji

– Lody cynamonowo – piernikowe

– Makówki i Kutia

– Szarlotka na ciepło podana z lodami czekoladowymi

– Ciasto piernikowe z lodami cynamonowymi

– Sernik wiedeński z polewą czekoladową

– Strudel makowy

– Pierniczki z lukrem

– Patery owoców sezonowych

– Nugat z bakaliami na sosie czekoladowym

– Lody makowe na piasku z piernika

– Ciasto orzechowe z lodami cynamonowymi

– Ciasto czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce

– Tarta jabłkowa z beża i sosem karmelowym

– Gorące owoce leśne z lodami waniliowymi

– Panna cotta z orzechami i karmelem

– Tarta migdałowo – gruszkowa z lodami

– Jabłko w cieście filo z bakaliami

W CENIE MENU

W cenie również:

  1. Napoje gorące (bez ograniczeń do deseru)
  2. Kompot z suszu (0,2l/osobę)
  3. Wino grzane z goździkami na powitanie
  4. Opłatek na sianku

Od 90,00/osobę

Ostateczna wartość menu jest po wybraniu poszczególnych pozycji z podanych

Święta Bożego Narodzenia 2017

 

prezent 

 

  • Domowe wyroby świąteczne
  • Menu Wigilijne

 

 

Show

rezerwacja